Autofoorumi.fi:n säännöt

Lue tämä ennen kuin kirjoitat Autofoorumille!
Locked
User avatar
Ylläpito
Ylin taho
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2007, 12:38

Autofoorumi.fi:n säännöt

Post by Ylläpito »

Autofoorumi.fi:n säännöt:


Autofoorumi.fi on suomalainen autoaiheinen keskustelupalsta, jolla keskustellaan kaikista autoilijaa kiinnostavista ja koskevista asioista. Tämän lisäksi palstalta löytyy myös muita mielenkiintoisia keskustelualueita, joita voidaan jatkossa mahdollisuuksien ja perusteltujen esitysten perusteella avata mahdollisesti lisääkin.

Foorumin ylläpitäjät ja moderaattorit valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Foorumin peruskirja on Suomen laki. Noudata sitä.

§ 1 Ylläpito ja moderaattorit voivat poistaa palstan käyttäjän viestejä, tai jopa kirjoitusoikeudet ilman perusteluita, mikäli käyttäjän katsotaan rikkovan hyviä tapoja, tai olevan muutoin sopimaton palstan käyttäjäksi.

§ 2 Pyri kirjoittamaan viestit oikealle palstalle. Jos ajat Toyotalla, kirjoita Toyotaan liittyvät asiat Toyota-foorumiin. Jos sinua pelottaa ajaa pimeässä Toyotalla, suosittelemme kirjoittamaan asiasta vapaan keskustelun- tai liikenne -kategoriaan. Harkintaa ja maalaisjärkeä siis saa, ja pitääkin käyttää.

Mikäli kysyt teknisiä neuvoja, pyri määrittelemään mahdollisimman tarkasti sekä vika, että auton merkki ja malli.

§ 3 Ennen keskustelun avaamista tarkista ettei aiheesta ole jo olemassa olevaa keskustelua. Pyri tekemään otsikosta mahdollisimman kuvaava. Jos Nissan keittää, ei ”APUVA!” ole välttämättä se kuvaavin otsikko. Palstan ylläpito ja moderaattorit voivat halutessaan muokata otsikoita kuvaavammiksi, sekä tarvittaessa myös yhdistellä samasta aiheesta avattuja useampia keskusteluita.

§ 4 Chat hoidetaan muualla kuin keskusteluketjuissa.

§ 5 Pyri kirjoittamaan mahdollisimman helppolukuista tekstiä. Kielioppivirheisiin ei takerruta, mutta viestien suotaisiin olevan ymmärrettäviä. Asetu lukijan asemaan – käytä esikatselua ennen viestin lähettämistä.

§ 6 Asiat kiistelevät, ihmiset eivät. Jos olet jostain asiasta eri mieltä, ole eri mieltä siitä asiasta. Henkilökohtaisuuksiin meneviä solvauksia/uhkauksia jne. palstalla ei suvaita. Palstan ylläpito ryhtyy tällaisissa tapauksissa tarpeellisiksi katsomiinsa toimiin.

§ 7 Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan yleistä netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen. Kirosanojen käyttö viesteissä on sallittua; edellyttäen että viesteissä on muutakin sisältöä niiden lisäksi. Muista että kiroilu on rumaa, se voi jopa karsia viestiesi lukijoita. Uskonnosta ja politiikasta täällä ei ole tarkoitus keskustella, mutta mikäli aiheita sivutaan, edellytämme kirjoittajalta tässä kohtaa erityistä tarkkuutta:
-Poliittisia kantoja ei tyrkytetä.
-Uskoa tai uskontoa ei tyrkytetä.
-Rotupolitiikasta keskustellaan muualla kuin täällä.

Älä HUUDA! Vältä siis pelkkien isojen kirjaimien käyttöä otsikoissa ja viesteissä.

§ 8 Trollaaminen on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan viestejä, joilla pyritään tietoisesti saamaan lukijoiden ja kanssakirjoittajien hermot pintaan. Provokatiivisetkin viestit ovat sallittuja elleivät ne riko palstan muita sääntökohtia. Kiinnitä kuitenkin huomiota mihin ketjuun ja mille palstalle viestisi kirjoitat.

§ 9 Mainostaminen ilman ylläpidon lupaa on kiellettyä. Allekirjoituksissa olevia linkkejä tarkkaillaan.

§ 10 Noudatamme Suomen lakia. Tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakaminen, perättömien syytösten esittäminen ja julkinen herjaaminen on kiellettyä. Ylläpito poistaa väärinkäytöksiin syyllistyneet käyttäjät palstalta määräajaksi tai kokonaan.
Älä siis kopioi esim. medioiden artikkeleita, vaan linkitä! Muista myös tekijänoikeus valokuvaan.
Ylläpito ja moderaattorit eivät voi valvoa kaikkien viestien sisältöä, joten vastuu lakien ja hyvien tapojen noudattamisesta on käyttäjällä itsellään, ja käyttäjä vastaa mahdollisista seuraamuksista itse.
Kaikki uhkausluonteiset kirjoitukset koskien muiden henkilökohtaista vapautta, fyysistä koskemattomuutta ja turvallisuutta voidaan ylläpidon toimesta saattaa viranomaisten tietoon.

§ 11 Allekirjoituksen ei ole tarkoitus olla tivolin näköinen. Käytä harkintaa.

§ 12 Kirjoittaja saa käyttää vain yhtä nimimerkkiä kerrallaan. Mikäli useamman nimimerkin päällekkäistä käyttöä havaitaan, poistetaan ne kaikki, ja uusia kirjoitusoikeuksia ei myönnetä.

§ 13 Ylläpito ja moderaattorit päättävät kaikista sellaisista asioista Suomen lain ja harkintansa mukaan, joista näissä säännöissä ei ole erikseen mainittu.

Tervetuloa Autofoorumille!
Last edited by Rässi66 on 03 Jan 2014, 17:23, edited 1 time in total.
Reason: Otin kuvauksesta sanan uusi pois, johan tässä ollaan 6 vuotta keikuttu.

Locked